Wykonanie
Pyszna, zdrowa i syta zupa z
mięsnymi pulpetami- nie faszerowana zbędnymi konserwantami.

Składniki:2
marchewki1
pietruszka½
selera10 dag
mięsa (gotowanego- najlepiej drobiowego)1
jajko2 łyżki
płatków ryżowych1 łyżka
oleju3
ziemniakisól do smaku2 łyżki
mąkiWykonanie:Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce (oprócz
ziemniaków) następnie warzywa poddusić na
oleju, po chwili zalać
wodą i gotować w osolonej wodzie. Następnie dodać do zupy pokrojone w kostkę
ziemniaki i gotować do miękkości.
Płatki ryżowe zalać wrzącą
wodą ½ szklanki, gdy
woda odparuje dodać zmielone ugotowane
mięso,
jajko i
sól do smaku. Formować pulpeciki, obtaczać w
mące i wrzucić je do gotującej się zupy i jeszcze chwilę podgotować, w razie potrzeby doprawić do smaku.