Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 3 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
pieczarka 75 dekagramów
wywar z jarzyn 1 litrów
makaron z
mąki żytniej 10 dekagramów
jajko 4 sztuk
trawa cytrynowa 1 sztuk
curry 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
olej 3 łyżek stołowych
kiełki soi 25 dekagramówWykonanie:Na gorącym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę
włoszczyznę i krążki
cebuli. Dodać
pieczarki pokrojone na ćwiartki, zalać
wywarem i gotować przez 15 minut.
Makaron rozdrobnić na małe kawałki, a rozbite
jajka zmieszać ze
szczypiorkiem, doprawić
curry i
solą. Masę jajeczną podzielić na 2 części. Z każdej na patelni, na rozgrzanym tłuszczu usmażyc
olej. Zdjąć z patelni, zwinąć w ruloniki. Następnie powrócić do gotującej się zupy. Dodać
kiełki sojowe i
makaron, gotować 3 minuty. Doprawić
solą i
pieprzem, dodać pokrojone w paseczki omlety.Uwagi:
Wywaru z warzyw może być
bulion "wegetariański"Potrawy z
GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: