ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukcukier 150 gramówmąka 75 gramówmąka ziemniaczana 50 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychżelatyna 8 łyżek deserowychjogurt waniliowy 500 gramówsok z cytryny 5 łyżek stołowychśmietana 200 gramówtruskawki 500 gramówczekolada biała 100 gramówbarwnik spożywczy różowy według uznaniaWykonanie:Białka ubić na sztywno z 3 łyżkami zimnej wody. Żółtka utrzeć z 50g cukru na puszysta masę, dodać do nich mąki wymieszane z proszkiem i połączyć z ubitą pianą z białek. Ciasto przełożyć na blachę, wyścielona papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 20 minut w 170 stopniach, na jasno złoty kolor, wystudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Utrzeć jogurt, 50g cukru i sok z cytryny. Z biszkopta wyciąc 2 placki. Jeden odłożyć, a drugi zostawić w blasze. żelatynę połączyć z niewielka ilością kremu jogurtowego, a potem z re3sztą kremu. Gęstą śmietanę ubić na sztywno i połączyć z tężejącym kremem. Połowę kremu wyłożyć na biszkopt i rozłożyć oczyszczone truskawki. Dodać resztę kremu i przykryć drugim plackiem. Stopiona czekoladę zabarwić na różowo, a jak zastygnie, to zrobić z niej wiórki i ozdobić nimi na wierzchu ciasto.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: dejvData: 2012-06-23W składzie: 150g cukru, W przepisie zużyto 100g cukru Co zrobić z pozostałymi 50g cukru???Autor: dejvData: 2012-06-23W przepisie jest 150g cukru a w sposobie wykonania zużywa się tylko 100g - co się dzieje z ostatnią częścią 50g cukru???Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: