Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
makaron rurki 350 gramów
fasolka szparagowa 400 gramów
cebula 2 sztuk
boczek, plastry 3 sztuk
czosnek 1 ząbki
sok pomidorowy 0,5 szklanek
parmezan starty 4 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
oliwa 5 łyżek stołowych
bazylia 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
fasolkę obgotować 5 minut w osolonym wrzątku.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z posiekana
cebulą na 2 łyżkach
oliwy, dodać osączoną
fasolkę i wymieszać.Na 2 łyżkach
oliwy podsmażyć pokrojony
czosnek. Później go wyjąć, wlać
sok pomidorowy. Odparować i dodać
bazylię.
Makaron ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku, odcedzić i wymieszać z
masłem, 2 łyżkami
oliwy i
parmezanem.Żaroodporne naczynie wysmarować
oliwą, ułożyć po 3 warstwy
makaronu,
sosu pomidorowego i
fasolki. Wierzch posypać
parmezanem. Przykryć folią aluminiową i zapiekać 20 minut w 170 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30dobre, nie jest to rewelacja ale dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: