ßßß Cookit - przepis na Przekładaniec z rurek

Przekładaniec z rurek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron rurki 350 gramów
fasolka szparagowa 400 gramów
cebula 2 sztuk
boczek, plastry 3 sztuk
czosnek 1 ząbki
sok pomidorowy 0,5 szklanek
parmezan starty 4 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
oliwa 5 łyżek stołowych
bazylia 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną fasolkę obgotować 5 minut w osolonym wrzątku.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z posiekana cebulą na 2 łyżkach oliwy, dodać osączoną fasolkę i wymieszać.
Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć pokrojony czosnek. Później go wyjąć, wlać sok pomidorowy. Odparować i dodać bazylię.
Makaron ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku, odcedzić i wymieszać z masłem, 2 łyżkami oliwy i parmezanem.
Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą, ułożyć po 3 warstwy makaronu, sosu pomidorowego i fasolki. Wierzch posypać parmezanem. Przykryć folią aluminiową i zapiekać 20 minut w 170 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Makaronem
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-30
dobre, nie jest to rewelacja ale dobre
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4682/Przekladaniec-z-rurek