Myślę, że pora na powrót do prostoty. Tym razem bardzo szybkie danie, idealne na kolację na ciepło lub żeby zabrać do pracy, do odgrzania. Proste składniki, idealne połączenie.Składniki na porcję dla 2 osób:250 g pełnoziarnistego spaghetti8 suszonych pomidorów100 g boczku (pomieszałam "duński" i dojrzewający)garść świeżej bazyliiząbek czosnku2 łyżki startego parmezanusól, pieprz2 łyżki oliwyDrobno posiekać czosnek i przesmażyć go na oliwie. Pomidory i boczek pokroić w paski, bazylię posiekać. Gdy czosnek będzie złotobrązowy, dodać pomidory i boczek i smażyć aż boczek ładnie zbrązowieje. W międzyczasie ugotować spaghetti al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodać spaghetti do pomidorów i boczku, doprawić soląpieprzem i bazylią. Dokładnie wymieszać. Podawać posypane parmezanem.