ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegosznycel wieprzowy 4 sztuksól według uznaniapieprz biały według uznaniamusztarda 2 łyżek deserowychczosnek 1 ząbkiSerek wiejski 4 łyżek stołowychpor 2 sztukmargaryna 50 gramówśmietana 6 łyżek stołowychcurry 2 łyżek deserowychWykonanie:Sznycle wieprzowe natrzeć solą i pieprzem, z jednej strony posmarować musztardą. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z serkiem i rozłożyć na mięsie.Pory podzielić na liście. Największe liście blanszować w osolonej wodzie 2 minuty. Kilka pozostałych liści pokroić w długie paski, resztę pokroić na kawałki.Blanszowane liście rozłożyć, ułożyć na nich przygotowane sznycle i ciasno zwinąć. Roladki związać paskami pora lub nitką bawełnianą.Do rondla włożyć margarynę, pokrojone pory, wlać śmietanę z curry, ułożyć rolady, dusić około 30 minut. Podawać z sosem i np. z duszoną marchewką.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaKuchnia PolskaPotrawy z MakaronemKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30znakomite, naprawde polecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: