Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
sznycel wieprzowy 4 sztuk
sól według uznania
pieprz biały według uznania
musztarda 2 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
Serek wiejski 4 łyżek stołowych
por 2 sztuk
margaryna 50 gramów
śmietana 6 łyżek stołowych
curry 2 łyżek deserowychWykonanie:
Sznycle wieprzowe natrzeć
solą i
pieprzem, z jednej strony posmarować
musztardą.
Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z
serkiem i rozłożyć na
mięsie.
Pory podzielić na liście. Największe liście blanszować w osolonej wodzie 2 minuty. Kilka pozostałych liści pokroić w długie paski, resztę pokroić na kawałki.Blanszowane liście rozłożyć, ułożyć na nich przygotowane sznycle i ciasno zwinąć. Roladki związać paskami
pora lub nitką bawełnianą.Do rondla włożyć
margarynę, pokrojone
pory, wlać
śmietanę z
curry, ułożyć rolady, dusić około 30 minut. Podawać z sosem i np. z duszoną
marchewką.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaKuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30znakomite, naprawde polecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: