ßßß Cookit - przepis na Rolady wieprzowe w liściach pora

Rolady wieprzowe w liściach pora

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycel wieprzowy 4 sztuk
sól według uznania
pieprz biały według uznania
musztarda 2 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
Serek wiejski 4 łyżek stołowych
por 2 sztuk
margaryna 50 gramów
śmietana 6 łyżek stołowych
curry 2 łyżek deserowych
Wykonanie:
Sznycle wieprzowe natrzeć solą i pieprzem, z jednej strony posmarować musztardą. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z serkiem i rozłożyć na mięsie.
Pory podzielić na liście. Największe liście blanszować w osolonej wodzie 2 minuty. Kilka pozostałych liści pokroić w długie paski, resztę pokroić na kawałki.
Blanszowane liście rozłożyć, ułożyć na nich przygotowane sznycle i ciasno zwinąć. Roladki związać paskami pora lub nitką bawełnianą.
Do rondla włożyć margarynę, pokrojone pory, wlać śmietanę z curry, ułożyć rolady, dusić około 30 minut. Podawać z sosem i np. z duszoną marchewką.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Austriacka
Kuchnia Polska
Potrawy z Makaronem
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-30
znakomite, naprawde polecam
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6264/Rolady-wieprzowe-w-lisciach-pora