ßßß
Kolejny nasz MMMAK-owy makaron . Na szczęście wiosna jeszcze trwa i mam nadzieję, że spodoba się Wam moja propozycja.Ta pora roku rodzi wiele nowalijek, które można wykorzystać do makaronu. Ja nadziałam muszle botwinką i gorąco zachęcam do spróbowania:-)
Składniki ( na 2 osoby):200 g makaronu conchiglioni,2-4 pęczków liści botwinki,1 łyżeczka masła,2 łyżki śmietany 18 % tł,1- ząbki czosnku,ser mozarella,ser twardy dojrzewający (u mnie bursztyn),sól, biały pieprz.Przygotowanie:Listki botwinki chwilę gotować w słonej wodzie. Odcedzić, pokroić na kawałki. Podsmażyć na maśle, dodając czosnek, śmietanę, sól i pieprz. Podlać wodą i chwilę podsmażyć. Makaron ugotować al dente w słonej wodzie. Wystudzić. Nadziać farszem, posypać na wierzchu startymi serami i zapiekać 15-20 minut (do zrumienienia) w 190 stop. C.
Zapraszam na wiosenny makaron do Magdy, Małgosi, Ali i Kamili !