Wykonanie
Makaron na cztery
pory roku - wiosna!

Kolejny nasz MMMAK-owy
makaron . Na szczęście wiosna jeszcze trwa i mam nadzieję, że spodoba się Wam moja propozycja.Ta
pora roku rodzi wiele nowalijek, które można wykorzystać do
makaronu. Ja nadziałam muszle
botwinką i gorąco zachęcam do spróbowania:-)

Składniki ( na 2 osoby):200 g
makaronu conchiglioni,2-4 pęczków liści
botwinki,1 łyżeczka
masła,2 łyżki
śmietany 18 % tł,1- ząbki
czosnku,
ser mozarella,
ser twardy dojrzewający (u mnie
bursztyn),
sól,
biały pieprz.Przygotowanie:Listki
botwinki chwilę gotować w słonej wodzie. Odcedzić, pokroić na kawałki. Podsmażyć na
maśle, dodając
czosnek,
śmietanę,
sól i
pieprz. Podlać
wodą i chwilę podsmażyć.
Makaron ugotować al dente w słonej wodzie. Wystudzić. Nadziać farszem, posypać na wierzchu startymi
serami i zapiekać 15-20 minut (do zrumienienia) w 190 stop. C.


Zapraszam na wiosenny
makaron do
Magdy, Małgosi, Ali i Kamili !