Wykonanie
Szpinak...w dzieciństwie go nie lubiłam bo nikt w domu nie przyrządzał z niego dań. Wiadomo to czego nie znamy , z góry zakładamy ,że nie lubimy. Przekonał mnie do niego chłopak mojej szwagierki, przygotowaliśmy wspólnie naleśniki i pokochałam
szpinak. Często do niego wracam. Dziś wersja z
makaronem ulubiona przez mojego syna i
męża.
Makaron jaki wybrałam to kokardki, ale może to być spaghetti lub inny.
Skład :-
makaron-
szpinak rozdrobniony mrożony- duża
śmietana- 4-5 ząbków
czosnku-
sól-
masłoNiewielką ilość
masła rozpuścić na patelni, dodać
szpinak i starty na drobnych oczkach
czosnek, posolić. Podlać niewielką ilością
wody . Dusić na małym ogniu aż do rozmrożenia i wyparowania
wody.Na koniec dodać całą
śmietanę i doprawić w razie potrzeby.Tak gotowy sos mieszamy z ugotowanym wcześniej
makaronemCzas przygotowania dania to ok 30 minutPolecam:)