ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczki wieprzowe 500 gramówmarchewka 500 gramówkalafior zielony 500 gramówolej 2 łyżek stołowychmakaron 250 gramówocet balsamiczny 75 mililitrówcukier 2 łyżek stołowychrosół 400 mililitrówmąka 1 łyżek deserowychziarna marynowanego zielonego pieprzu 1 łyżek stołowychśmietana gęsta 4 łyżek stołowychnatka pietruszki, pęczek 0,5 sztukmasło 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Marchewki obrać, opłukać, grubsze można przekroić na pół. Cukier stopić na patelni, dodać ocet i 250 ml wody, włożyć marchewki i gotować 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Ugotować także kalafiora.Umyte, osuszone mięso smażyć na rozgrzanym, na patelni, oleju ze wszystkich stron na średnim ogniu 15 minut. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Opłukaną, osuszoną natkę posiekać. Miso podlać rosołem. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i dodać do sosu, wymieszać i zagotować. Dodać zielony pieprz i śmietanę. Doprawić solą oraz pieprzem. Polędwiczkę pokroić w grube plasterki. Osączony makaron podsmażyć na rozgrzanym maśle. Pokrojone mięso ułożyć na półmisku a warzywami, osobno podać makaron. Danie posypać natką.Uwagi:Kalafiora można zastąpić brokułem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30delikatne, aromatyczne danieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: