ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczki wieprzowe 2 sztukmasło 1 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklaneknatka pietruszki 1 pęczekolej według uznaniapieprz kolorowy według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone listki natki, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę drobno posiekać. polowe natki można zastąpić kolendrą. Umyte, osuszone mięso pociąć na dość grube plastry (2-3 cm), ułożyć na desce i lekko rozbić. medaliony usmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Oprószyć sola oraz pieprzem, zdjąć z ognia. Wlać śmietanę i mocno podgrzać, dodać natkę i doprawić do smaku. Mięso polać sosem i udekorować natka pietruszki.Uwagi:Polędwiczki wieprzowe można zastąpić chudą wieprzowiną (należy pociąć w dużą kostkę).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: