ßßß Cookit - przepis na Medaliony w sosie

Medaliony w sosie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
natka pietruszki 1 pęczek
olej według uznania
pieprz kolorowy według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukane, osuszone listki natki, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę drobno posiekać. polowe natki można zastąpić kolendrą. Umyte, osuszone mięso pociąć na dość grube plastry (2-3 cm), ułożyć na desce i lekko rozbić. medaliony usmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Oprószyć sola oraz pieprzem, zdjąć z ognia. Wlać śmietanę i mocno podgrzać, dodać natkę i doprawić do smaku. Mięso polać sosem i udekorować natka pietruszki.
Uwagi:
Polędwiczki wieprzowe można zastąpić chudą wieprzowiną (należy pociąć w dużą kostkę).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9507/Medaliony-w-sosie