Jak zwykle coś prostego dla miłośników mięsa.Składniki:400 gr polędwicy wieprzowej300 gr pieczarek1 średnia cebula + mała cebulka do sosuolejsólpieprzmasłonatka pietruszkiodrobina śmietanki do sosuMięso porcjujemy na 8 średnich kawałków, rozbijamy bardzo cienko, posypujemy pieprzem i solą z obu dwóch stron. Przygotowujemy sobie farsz: Pieczarki (150 gr) i cebule drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić warzywa. Chwile smażyć i dodać masło doprawić solą i pieprzem. Smażyć do całkowitego odparowania płynu. Ostudzić. Na każdego kotleta wykładamy porcje farszu i ciasno zwijamy, następnie spinamy wykałaczką. Podsmażamy do zrumienienia na rozgrzanym oleju . Dodajemy resztę pokrojonych pieczarek i poszatkowaną małą cebulkę oraz łyżkę masła. Smażymy jeszcze chwilę. Zalewamy wszystko wrzącą wodą dusimy pod przykryciem około 1 godziny, doprawiamy sos a na sam koniec dodajemy śmietankę i natkę pietruszki.