ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegoudko kurczaka 1 sztukwoda 3 litrówmarchew 2 sztukpietruszka 1 sztukcebula 1 sztukziele angielskie 2 sztukliść laurowy 1 sztuksól według uznaniapieprz czarny mielony według uznanianatka pietruszki 1 łyżek deserowychWykonanie:Do dużego garnka wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy, pokrojone w paski marchewkę i pietruszkę oraz seler starty na tarce lub pokrojony w kostkę (wg uznania). Wrzucamy udko z kurczaka i ziele angielskie. Solimy, dodajemy pieprz. Na pustej patelni delikatnie podsmażamy obraną i przekrojoną na pół cebulę. Dodajemy ją do gotującego się wywaru. Pod koniec gotowania dosypujemy pietruszkę. Podajemy najlepiej z domowej roboty makaronem:)Autor: SzesanaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: