Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
udko kurczaka 1 sztuk
woda 3 litrów
marchew 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ziele angielskie 2 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
sól według uznania
pieprz czarny mielony według uznania
natka pietruszki 1 łyżek deserowychWykonanie:Do dużego garnka wlewamy
wodę, dodajemy
liść laurowy, pokrojone w paski
marchewkę i
pietruszkę oraz
seler starty na tarce lub pokrojony w kostkę (wg uznania). Wrzucamy
udko z kurczaka i
ziele angielskie. Solimy, dodajemy
pieprz. Na pustej patelni delikatnie podsmażamy obraną i przekrojoną na pół
cebulę. Dodajemy ją do gotującego się
wywaru. Pod koniec gotowania dosypujemy
pietruszkę. Podajemy najlepiej z domowej roboty
makaronem:)Autor: SzesanaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: