Wykonanie
Witam w Nowym Roku 2012! Wszystkiego co najlepsze! Noworoczne blogowanie zaczynam od niedzielnego rosołu. Rosół gości w wielu
polskich domach, jedni go kochają, inni nienawidzą. Należę na szczęście do tej pierwszej grupy. I uważam, że nie ma to jak talerz gorącego rosołu w niedzielę :)
Składniki:2 duże
udka z kurczaka lub 5-7 skrzydełek1
marchewka1
pietruszka2
suszone grzybki1 nieduża
cebulaliść laurowykilka ziarenek
ziela angielskiegosólnatka pietruszkiSposób przygotowania:1.
Mięso myjemy, zalewamy zimną
wodą, doprowadzamy do wrzenia i odszumowujemy.2.
Cebulę obieramy, kroimy na pół i każdą połówkę opalamy nad zapalonym palnikiem gazowym.
Marchew i
pietruszkę obieramy, kroimy w plasterki.3. Do odszumowanego rosołu dodajemy warzywa, ziele,
liść laurowy, duszony grzybek, kostki i gotujemy.4. Na koniec doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym wcześniej
makaronem i posypujemy siekaną
natką pietruszki.
SMACZNEGO :)