ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegobrokuły 400 gramówbrukselka 350 gramówmarchewka 200 gramówseler naciowy 2 sztukpapryka 1 sztukcebula 1 sztukoliwa 1 łyżek stołowychprzecier pomidorowy 200 gramówrosół (instant)3 łyżek stołowychryż 100 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Brukselkę oczyścić, a głąbki ponacinać na krzyż. Oczyszczone brokuły pokroić na ćwiartki. Oczyszczone marchewki pokroić w cienkie plasterki, a oczyszczony seler pokroić w plastry. Oczyszczona paprykę pokroić na małe kawałki, a cebule drobno posiekać i zrumienić na rozgrzanej w garnku oliwie. Dodać resztę przygotowanych warzyw i smażyć na średnim ogniu jeszcze kilka minut. Dodać przecier i wsypać bulion instant. Uzupełnić wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 minut na średnim ogniu pod przykryciem.Ryż ugotować w osolonym wrzątku (ok.20 minut), odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Ryż włożyć do gotowej zupy, doprawić solą i pieprzem. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: