ßßß Cookit - przepis na Zupa jarzynowa z ryżem

Zupa jarzynowa z ryżem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
brokuły 400 gramów
brukselka 350 gramów
marchewka 200 gramów
seler naciowy 2 sztuk
papryka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 200 gramów
rosół (instant)3 łyżek stołowych
ryż 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Brukselkę oczyścić, a głąbki ponacinać na krzyż. Oczyszczone brokuły pokroić na ćwiartki. Oczyszczone marchewki pokroić w cienkie plasterki, a oczyszczony seler pokroić w plastry. Oczyszczona paprykę pokroić na małe kawałki, a cebule drobno posiekać i zrumienić na rozgrzanej w garnku oliwie. Dodać resztę przygotowanych warzyw i smażyć na średnim ogniu jeszcze kilka minut. Dodać przecier i wsypać bulion instant. Uzupełnić wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
Ryż ugotować w osolonym wrzątku (ok.20 minut), odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Ryż włożyć do gotowej zupy, doprawić solą i pieprzem. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5004/Zupa-jarzynowa-z-ryzem