Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
brokuły 400 gramów
brukselka 350 gramów
marchewka 200 gramów
seler naciowy 2 sztuk
papryka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
przecier pomidorowy 200 gramówrosół (instant)3 łyżek stołowych
ryż 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Brukselkę oczyścić, a głąbki ponacinać na krzyż. Oczyszczone
brokuły pokroić na ćwiartki. Oczyszczone
marchewki pokroić w cienkie plasterki, a oczyszczony
seler pokroić w plastry. Oczyszczona
paprykę pokroić na małe kawałki, a
cebule drobno posiekać i zrumienić na rozgrzanej w garnku
oliwie. Dodać resztę przygotowanych warzyw i smażyć na średnim ogniu jeszcze kilka minut. Dodać przecier i wsypać
bulion instant. Uzupełnić
wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 minut na średnim ogniu pod przykryciem.
Ryż ugotować w osolonym wrzątku (ok.20 minut), odcedzić, przelać zimną
wodą i osączyć.
Ryż włożyć do gotowej zupy, doprawić
solą i
pieprzem. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: