Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
dorsz gotowany 50 dekagramów
ziemniak 2 sztuk
mąka 1 szklanek
jajko 3 sztuk
mleko 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
seler 2 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowych
pieprz 0.25 łyżek deserowychWykonanie:
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować, odcedzić, ostudzić i pokroić w grubą kostkę. Z
mąki,
jajek,
mleka i 1 łyżki
oleju sporządzić ciasto.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić i dodać do ciasta wraz z
selerem,
ziemniakami,
solą i
pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać podzielonego na małe kawałki
dorsza i jeszcze raz wymieszać. Do mocno rozgrzanego
oleju wkładać łyżką masę
rybną i smażyć 5 min na złoty kolor. Krokiety osączyć z
oleju i podawać polane
keczupem, z frytkami i surówką sezonową.Uwagi:Zamiast gotowanego
dorsza możemy użyć smażonego.Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: