ßßß Cookit - przepis na Krokiety z dorsza

Krokiety z dorsza

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
dorsz gotowany 50 dekagramów
ziemniak 2 sztuk
mąka 1 szklanek
jajko 3 sztuk
mleko 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
seler 2 łyżek stołowych
sól 1 łyżek deserowych
pieprz 0.25 łyżek deserowych
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować, odcedzić, ostudzić i pokroić w grubą kostkę. Z mąki, jajek, mleka i 1 łyżki oleju sporządzić ciasto. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić i dodać do ciasta wraz z selerem, ziemniakami, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać podzielonego na małe kawałki dorsza i jeszcze raz wymieszać. Do mocno rozgrzanego oleju wkładać łyżką masę rybną i smażyć 5 min na złoty kolor. Krokiety osączyć z oleju i podawać polane keczupem, z frytkami i surówką sezonową.
Uwagi:
Zamiast gotowanego dorsza możemy użyć smażonego.
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/103/Krokiety-z-dorsza