ßßß Cookit - przepis na Krem z groszku

Krem z groszku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 9
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś z kurczaka 2 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
liść laurowy 3 listków
ziele angielskie 3 sztuk
Pieprz w kulkach 3 sztuk
sól według uznania
pietruszka 2 gałązki
koperek 2 gałązki
groszek zielony 450 gramów
groszek ptysiowy według uznania
Wykonanie:
Z podanych składników oprócz groszków, w dość małej ilości wody ugotować rosół (ok. 3 godziny, aby bulion był wyrazisty). Przecedzić. Groszek ugotować w małej ilości wody, aż rozmięknie i zacznie się rozwarstwiać. Groszek przelać do przecedzonego bulionu, zmiksować na gładki krem. Podawać z groszkiem ptysiowym.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Angielska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6742/Krem-z-groszku