Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 9SkładnikLogo Ilość Czego
pierś z kurczaka 2 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
liść laurowy 3 listków
ziele angielskie 3 sztuk
Pieprz w kulkach 3 sztuk
sól według uznania
pietruszka 2 gałązki
koperek 2 gałązki
groszek zielony 450 gramów
groszek ptysiowy według uznaniaWykonanie:Z podanych składników oprócz
groszków, w dość małej ilości
wody ugotować rosół (ok. 3 godziny, aby
bulion był wyrazisty). Przecedzić.
Groszek ugotować w małej ilości
wody, aż rozmięknie i zacznie się rozwarstwiać.
Groszek przelać do przecedzonego
bulionu, zmiksować na gładki krem. Podawać z
groszkiem ptysiowym.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AngielskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: