Oto przepis na czerwony barszczyk z użyciem buraczków z poprzedniego posta.Czerwony barszcz.- 2 filety z kurczaka- pęczek włoszczyzny- 6 dużych ziemniaków- 1 l słoik buraczków w zalewie słodko-kwaśnej- sól, pieprz do smaku- ziele angielskie, listek laurowyWłoszczyznę obieramy i wrzucamy wraz z umytym filetem do garnka i zalewamy do połowy garnka wodą. Gotujemy przez około 20 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę dorzucamy do zupy. Gotujemy do miękkości wraz z listkiem laurowym i zielem angielskim. Kiedy ziemniaki będą już miękkie dodajemy buraczki wraz z zalewą i gotujemy jeszcze ok. 20 min. Doprawiamy do smaku.Moja rodzina bardzo lubi gęste zupy ale można zmienić proporcje i dodać mniej ziemniaków czy buraczków i zjeść zupkę bardziej wodnistą.