Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryba 1 kilogramów
włoszczyzna 1 sztuk
ziemniaki 300 gramów
liść laurowy 3 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, wy filetowane
ryby pokroić na kawałki. Oczyszczona
włoszczyznę pokroić w słupki, a oczyszczone
ziemniaki w kostkę.
Ryby w garnku zalać 2 litrami zimnej
wody, lekko posolić, dodać
listki laurowe, ziarenka ziela i zagotować.
Wywar przecedzić i dodać pokrojone warzywa oraz
ziemniaki i doprawić. Gotować ok. 30 minut. Dołożyć filet z ryb i gotować jeszcze 15 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: