ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryba 1 kilogramówwłoszczyzna 1 sztukziemniaki 300 gramówliść laurowy 3 sztukziele angielskie 5 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, wy filetowane ryby pokroić na kawałki. Oczyszczona włoszczyznę pokroić w słupki, a oczyszczone ziemniaki w kostkę.Ryby w garnku zalać 2 litrami zimnej wody, lekko posolić, dodać listki laurowe, ziarenka ziela i zagotować. Wywar przecedzić i dodać pokrojone warzywa oraz ziemniaki i doprawić. Gotować ok. 30 minut. Dołożyć filet z ryb i gotować jeszcze 15 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: