ßßß Cookit - przepis na Zupa rybna

Zupa rybna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryba 1 kilogramów
włoszczyzna 1 sztuk
ziemniaki 300 gramów
liść laurowy 3 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, wy filetowane ryby pokroić na kawałki. Oczyszczona włoszczyznę pokroić w słupki, a oczyszczone ziemniaki w kostkę.
Ryby w garnku zalać 2 litrami zimnej wody, lekko posolić, dodać listki laurowe, ziarenka ziela i zagotować. Wywar przecedzić i dodać pokrojone warzywa oraz ziemniaki i doprawić. Gotować ok. 30 minut. Dołożyć filet z ryb i gotować jeszcze 15 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11135/Zupa-rybna