Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
majonez 6 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
rzeżucha według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo obrane
jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyjęte
żółtka ugnieść widelcem, dodać
majonez oraz
śmietanę. Mieszając doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Tak przygotowana pastę podstawową podzielić na 4 części. każdą wzbogacić posiekanymi dodatkami. Połówki
jajek faszerować pastami i dekorować dodatkami.1. Farsz z
tuńczyka:- puszka
tuńczyka w sosie własnym,- łyżeczka posiekanego
koperku.2. Farsz z
kaparów:- słoiczek marynowanych
kaparów,- łyżeczka posiekanej
natki pietruszki.3. Farsz z czarnych
oliwek:- mały słoiczek czarnych
oliwek,- łyżeczka posiekanego
szczypiorku.4. Farsz z
kawiorem:- słoiczek czerwonego
kawioru.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: