ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 8 sztukmajonez 6 sztukśmietana 3 łyżek stołowychrzeżucha według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo obrane jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyjęte żółtka ugnieść widelcem, dodać majonez oraz śmietanę. Mieszając doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowana pastę podstawową podzielić na 4 części. każdą wzbogacić posiekanymi dodatkami. Połówki jajek faszerować pastami i dekorować dodatkami.1. Farsz z tuńczyka:- puszka tuńczyka w sosie własnym,- łyżeczka posiekanego koperku.2. Farsz z kaparów:- słoiczek marynowanych kaparów,- łyżeczka posiekanej natki pietruszki.3. Farsz z czarnych oliwek:- mały słoiczek czarnych oliwek,- łyżeczka posiekanego szczypiorku.4. Farsz z kawiorem:- słoiczek czerwonego kawioru.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: