ßßß Cookit - przepis na Jajka z pastami

Jajka z pastami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
majonez 6 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
rzeżucha według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowane na twardo obrane jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyjęte żółtka ugnieść widelcem, dodać majonez oraz śmietanę. Mieszając doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowana pastę podstawową podzielić na 4 części. każdą wzbogacić posiekanymi dodatkami. Połówki jajek faszerować pastami i dekorować dodatkami.
1. Farsz z tuńczyka:
- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- łyżeczka posiekanego koperku.
2. Farsz z kaparów:
- słoiczek marynowanych kaparów,
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki.
3. Farsz z czarnych oliwek:
- mały słoiczek czarnych oliwek,
- łyżeczka posiekanego szczypiorku.
4. Farsz z kawiorem:
- słoiczek czerwonego kawioru.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12034/Jajka-z-pastami