Wykonanie
Miałam ostatnio na kolacji znajomych. Postanowiłam przygotować faszerowane
jajka i sałatki. Takie danie super się sprawdza właśnie na spotkaniach, imprezach lub nawet pikniku. Szybko i smacznie. W taką piękną pogodę wczesną kolację zjedliśmy na balkonie. Pogoda dopisała, było bardzo ciepło do późnych godzin wieczornych.Zapraszam :-)Składniki:- puszka
tuńczyka (od Graal)- 6
jajek-
szczypiorek-
majonez-
sól,
pieprzWykonanie:
Jajka gotujemy, obieramy, kroimy na pół i wydrążamy
żółtka. Przekładamy je do miski. Dodajemy odsączonego
tuńczyka i łyżkę
majonezu,
sól i
pieprz oraz posiekany
szczypior. Mieszamy widelcem. Napełniamy farszem
białka, dekorujemy
szczypiorem, kleksem
majonezu i możemy dodać
czerwoną paprykę.