ßßß
Kolejna propozycja podania połówek jajek na półmisku.Kilka dodatków i możemy wykonać przyjemną dla oka i podniebienia ozdobę świątecznego stołu.Jajka bardzo kolorowe ,łatwe i szybkie do przygotowania.
Składniki:2 jajka ugotowane na twardokilka szt. oliwek czarnych bez pestek2 pomidorki koktajlowemajonez w tubce /do dekoracji/4 łyżki gęstego majonezu2 łyżeczki kaparów z zalewy/plus do dekoracji/liście zielonej sałaty/do dekoracji/szczypiorek /do dekoracji/sól i pieprz do smaku
Wykonanie:Ugotowane na twardo jajka, obrać, przekroić wzdłuż na połówki i ułożyć na półmisku z sałatką.Na każdym żółtku położyć połówkę pomidorka, a wokół niego oliwki pokrojone w cienkie plasterki. Można delikatnie posolić i posypać świeżym pieprzem. Oliwki ozdobić małymi kleksikami majonezu. Kapary odcedzić z zalewy, przepłukać i drobniutko posiekać.Połączyć z majonezem. Półmisek z jajkami udekorować sosem majonezowo-kaparowym i szczypiorkiem.