Wykonanie
Lubicie pastę z jajek? Na pewno bo chyba wszyscy lubią :-) Zwykle robię ją po prostu z samych jaj dodając tylko
majonez i
przyprawy, ale dzisiaj wrzuciłam prawie całe zielsko jakie miałam w domu a nawet trochę
rzeżuchy.
Sieję ją dość często bo lubię.
składniki:6
jajek1 puszka
groszku konserwowego,1/2 pęczka
natki pietruszki1/2 pęczka
szczypiorku1/2 pęczka
koperku6 czubatych łyżek
rzeżuchy3 - 5 łyżek
majonezudo smaku:
pieprz ziołowy,
sólsposób przygotowania:
Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam ze skorupek.
Zieleninę opłukałam i dokładnie osuszyłam.
Groszek (puszka 400g) osączyłam z zalewy. Przygotowane składniki umieściłam w misce, oprószyłam
przyprawami, dodałam
majonez i zmiksowałam dokładnie na gładką masę - ja zrobiłam to blenderem. Spróbowałam i jeszcze odrobinę doprawiłam.Taka pasta doskonale smakuje ze świeżym
pieczywem, ale ja podałam ją na grzankach z
razowego,
żytniego chleba posypując jeszcze
zieleniną.