Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 400 gramów
bulion 3 kostek
ziele angielskie 0,5 łyżek deserowych
liść laurowy 1 sztuk
słonina 50 gramów
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 0,5 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka 0,75 szklanek
jajka 1 sztukWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę. Wlać do garnka 2 litry
wody, dodać
kostki rosołowe,
ziemniaki liść laurowy, ziarenka ziela i
pieprzu. Gotować na małym ogniu 30 minut.Zacierki: wymieszać
mąke z
jajkiem oraz szczyptą
soli i zagnieść twarde ciasto. Skubać małe kawałeczki ciasta i wrzucać na gotujacą się zupę. Jeszcze 5 minut gotować.Oczyszczoną
cebulę oraz
czosnek posiekać. Pokrojoną w kostkę
słoninę zesmażyć na patelni, dodać
cebulę razem z
czosnkiem, zrumienić i wrzucić do zupy. Podawać z posiekaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: