ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 1 sztukcebula 1 sztukczosnek 3 ząbkioliwa 5 łyżek stołowychser mozzarella 400 gramówjajka 1 sztukmąka 50 gramówbułka tarta 80 gramówchlebek ciabatta według uznaniabazylia, listki według uznaniasałata, listki według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w drobniutką kosteczkę, a czosnek rozdrobnić. Umyty pomidor podzielić na ćwiartki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w drobną kosteczkę. Opłukane listki bazylii pokroić w paseczki. Kostki pomidora wymieszać z cebulą, czosnkiem i bazylią, doprawić solą i pieprzem. Chlebek pokroić na 8 kromek, skropić 8 łyżkami oliwy i opiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ser mozzarella pokroić na 8 plastrów, każdy rozciąć wzdłuż na pół. Jajko wbić na talerz, wymieszać ze szczyptą soli. Paluszki serowe odtaczać najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie 2 minuty na złotobrązowy kolor. Przełożyć na półmisek udekorowany sałatą. Pomidorowy farsz umieścić na grzankach i podawać jako dodatek do paluszków. Danie udekorować bazylią, podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: