ßßß
 
            
         Składniki:500g mięsa z indyka6 dużych pomidorówcebulaząbek czosnku1 mała cukiniakilka listków świeżej bazylii1 jajko1/2 szklanki bułki tartejsólpieprz
Składniki:500g mięsa z indyka6 dużych pomidorówcebulaząbek czosnku1 mała cukiniakilka listków świeżej bazylii1 jajko1/2 szklanki bułki tartejsólpieprz

 Pomidory dokładnie myjemy. Odcinamy górną część pomidora i wydrążamy środek, który przekładamy do miski.
Pomidory dokładnie myjemy. Odcinamy górną część pomidora i wydrążamy środek, który przekładamy do miski. Wydrążony środek gotujemy do momentu, aż będzie całkowicie miękki.
Wydrążony środek gotujemy do momentu, aż będzie całkowicie miękki.
 Cukinie obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy, aż zmięknie i lekko się zarumieni.
Cukinie obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy, aż zmięknie i lekko się zarumieni. Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, ścieramy na tarce cebulę i czosnek. Solimy i pieprzymy do smaku.
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, ścieramy na tarce cebulę i czosnek. Solimy i pieprzymy do smaku. Następnie do mięsa dodajemy smażoną cukinie i dokładnie mieszamy.
Następnie do mięsa dodajemy smażoną cukinie i dokładnie mieszamy.
 Pomidory przecieramy przez sito, solimy, pieprzymy do smaku i dodajemy kilka poszatkowanych listków bazylii.
Pomidory przecieramy przez sito, solimy, pieprzymy do smaku i dodajemy kilka poszatkowanych listków bazylii. Sos pomidorowy dodajemy do mięsa.
Sos pomidorowy dodajemy do mięsa.

 Pomidory faszerujemy mięsem i układamy na natłuszczonej brytfance. Pieczemy w 200ºC do momentu, aż pomidory będą miękkie.
Pomidory faszerujemy mięsem i układamy na natłuszczonej brytfance. Pieczemy w 200ºC do momentu, aż pomidory będą miękkie. Polecam.
Polecam. Smacznego.
Smacznego.