ßßß
Dziś przepis na banalnie proste roladki ze schabu. Do środka możemy włożyć oczywiście wszystko to, na co akurat mamy ochotę; u mnie padło na ostatnie w tym roku pomidorki koktajlowe i pyszną, ciągnącą się mozzarellę. Myślę, że gdyby wnętrze roladek posmarować jeszcze pesto, byłoby to zupełnie włoskie połączenie. Podczas przygotowania mięsa, należy tylko pamiętać o tym, żeby ciasno spiąć lub związać mięso - inaczej ser za bardzo wycieknie.Smacznego:)5 plastrów schabu,ok. 10 pomidorków koktajlowych,kulka mozzarelli,szklanka mąki,szklanka bułki tartej,dwa jajka,sól, pieprz, bazylia, czosnekPlastry mięsa cienko rozbić i przyprawić. Na każdy plaster nałożyć pomidorka (lub dwa) i plaster mozzarelli, spiąć w roladkę. Mięso panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć do zrumienienia.