Wykonanie
Dzisiaj chciałabym zaprezentować Wam kolejne wytrawne naleśniki – bo właśnie takich jestem fanką! Przepis zaczerpnęłam z bloga
Majki Kalejdoskop Kulinarny . Składniki niemniej jednak różnią się proporcjami.

Składniki na 4 naleśniki:250 l
mleka2
jajkaok. 3/4 szklanki
mąkiszczypta
soliFarsz:2
pomidorykulka
mozzarellisuszona
bazylia (z uwagi na brak świeżej)
pieprzNaleśniki smażymy na dużej patelni. Gdy będą już gotowe przygotowujemy farsz. Parzymy
pomidory, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Mozzarellę odsączamy z zalewy i również kroimy w plastry.

Na połowie naleśnika układamy plasterki
pomidora,
mozzarelli i posypujemy
bazylią i
pieprzem. Składamy naleśnika na pół i jeszcze raz na pół. Gdy wszystkie są już „nafaszerowane” podsmażamy je z dwóch stron na patelni. Gotowe!Dołączam je do akcji Slyvvi: