ßßß Cookit - przepis na Carbonada wołowa

Carbonada wołowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 190 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 80 dekagramów
cebula 40 dekagramów
przecier pomidorowy 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
masło 3 dekagramów
piwo 0.5 litrów
natka pietruszki według uznania
tymianek według uznania
sól według uznania
smalec 7 dekagramów
Wykonanie:
Mięso krajać w kostkę, smażyć na smalcu i posolić. Wyjąć, a w tym samym tłuszczu poddusić plastry cebuli. Mięso ułożyć w garnku, dodać przecier pomidorowy i podgrzewać na słabym ogniu. Dodać cebulę z tłuszczem, wlać piwo, posypać tymiankiem i nacią pietruszki. Całość zaprawić zasmażką z mąki i masła. Rondel przykryć i dusić potrawę na małym ogniu przez kolejne 2-3 godz. Podawać z ziemniakami gotowanymi w łupinach i obranymi ze skórki.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1777/Carbonada-wolowa