Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 190 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 80 dekagramów
cebula 40 dekagramów
przecier pomidorowy 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
masło 3 dekagramów
piwo 0.5 litrów
natka pietruszki według uznania
tymianek według uznania
sól według uznania
smalec 7 dekagramówWykonanie:
Mięso krajać w kostkę, smażyć na
smalcu i posolić. Wyjąć, a w tym samym tłuszczu poddusić plastry
cebuli.
Mięso ułożyć w garnku, dodać
przecier pomidorowy i podgrzewać na słabym ogniu. Dodać
cebulę z tłuszczem, wlać
piwo, posypać
tymiankiem i nacią
pietruszki. Całość zaprawić zasmażką z
mąki i
masła. Rondel przykryć i dusić potrawę na małym ogniu przez kolejne 2-3 godz. Podawać z
ziemniakami gotowanymi w łupinach i obranymi ze skórki.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: