Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 400 gramów
mięso wieprzowe 400 gramów
cebula 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
kajzerka 1 sztuk
jajka 2 sztuk
mąka 0,5 szklanek
wątróbki cielęce 200 gramów
natka piertruszki 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokrojone na kawałki
mięso zmielić. Oczyszczoną
cebule posiekać i zeszklić na łyżce
masła.
Kajzerkę namoczyć w pół szklance letniej
wody i odcisnąć. Do
mięsa dodać,
cebulkę,
bułkę,
jajka i dobrze wymieszać, doprawiając
solą oraz
pieprzem.
Wątróbkę pokroić na kawałki. Obtoczyć w
mące i listkach
natki, usmażyć na pozostałym
maśle.Formę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć
połowę mięsa, ułożyć kawałki
wątróbki i przykryć resztą masy
mięsnej, docisnąć. Piec ok. 60 minut w 200 stopniach. Ostrożnie wyjąc z formy, wystudzić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: