ßßß Cookit - przepis na Pasztet wiejski

Pasztet wiejski

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 400 gramów
mięso wieprzowe 400 gramów
cebula 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
kajzerka 1 sztuk
jajka 2 sztuk
mąka 0,5 szklanek
wątróbki cielęce 200 gramów
natka piertruszki 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Pokrojone na kawałki mięso zmielić. Oczyszczoną cebule posiekać i zeszklić na łyżce masła. Kajzerkę namoczyć w pół szklance letniej wody i odcisnąć. Do mięsa dodać, cebulkę, bułkę, jajka i dobrze wymieszać, doprawiając solą oraz pieprzem. Wątróbkę pokroić na kawałki. Obtoczyć w mące i listkach natki, usmażyć na pozostałym maśle.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć połowę mięsa, ułożyć kawałki wątróbki i przykryć resztą masy mięsnej, docisnąć. Piec ok. 60 minut w 200 stopniach. Ostrożnie wyjąc z formy, wystudzić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9967/Pasztet-wiejski