ßßß Cookit - przepis na Syberyjskie pielmieni

Syberyjskie pielmieni

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Opis:
Małe pierożki z mięsem.
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1,57 szklanek
jajka 1 sztuk
sól według uznania
mięso wołowe 150 gramów
mięso wieprzowe 150 gramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa według uznania
bulion 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ciasto: do przesianej mąki, dodać pół szklanki osolonej przegotowanej wody oraz jajko i zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić je na 2 części i przykryć.
Farsz: oczyszczona, posiekana cebulę usmażyć na maśle i zmielić razem z mięsem. Wlać bulion, doprawić solą, gałką oraz pieprzem. Dobrze wyrobić. Formować małe kuleczki wielkości orzecha.
Ciasto rozwałkować na placek grubości 2 ml. Małym kieliszkiem wycinać krążki, na środek każdego nałożyć farsz i zlepić brzegi, nadając pierożkom kształt półksiężyca. Gotować porcjami w osolonym wrzątku 6-8 minut. Osączyć na sicie. Podawać gorące polane stopionym masłem lub śmietaną. Można je też zapiekać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Rosyjska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11064/Syberyjskie-pielmieni