Wykonanie
« Powrót  Opis:Małe pierożki z
mięsem.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,57 szklanek
jajka 1 sztuk
sól według uznania
mięso wołowe 150 gramów
mięso wieprzowe 150 gramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa według uznania
bulion 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej
mąki, dodać pół szklanki osolonej przegotowanej
wody oraz
jajko i zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić je na 2 części i przykryć.Farsz: oczyszczona, posiekana
cebulę usmażyć na
maśle i zmielić razem z
mięsem. Wlać
bulion, doprawić
solą, gałką oraz
pieprzem. Dobrze wyrobić. Formować małe kuleczki wielkości
orzecha.Ciasto rozwałkować na placek grubości 2 ml. Małym kieliszkiem wycinać krążki, na środek każdego nałożyć farsz i zlepić brzegi, nadając pierożkom kształt półksiężyca. Gotować porcjami w osolonym wrzątku 6-8 minut. Osączyć na sicie. Podawać gorące polane stopionym
masłem lub
śmietaną. Można je też zapiekać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia RosyjskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: