Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomielona
wieprzowina 800 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
jajka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz mielony według uznania
mąka według uznania
pomidor 4 sztuk
masło 100 gramów
oliwki zielone według uznaniaWykonanie:Do
mielonego mięsa dodać posiekana
cebulę i
czosnek, wbić
jajo, doprawić
sola i
pieprzem. Z dobrze wyrobionej masy lepić kulki wielkości
orzecha włoskiego, a do środka wkładać po jednej
oliwce i obtoczyć w
mące.Z
pomidorów usunąć skórkę i gniazda nasienne, a miąższ pokroić na kawałki. Pulpety podsmażyć na
maśle w wysokiej patelni, gdy się zrumienią ze wszystkich stron, dodać
pomidory. Doprawić
solą,
pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu 25 minut. W razie potrzeby podlać
wodą. Pulpety podawać z
ziemniakami i
sałatką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: