ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokarp 1 sztukcebula 2 sztukpietruszka 2 sztukmarchewka 3 sztukseler 0,5 sztukpierniczbi bez polewy czekoladowej 3 sztukpiwo jasne 2 szklanekrodzynki 50 gramówocet balsamiczny według uznaniajagody jałowca według uznanialiść laurowy 1 sztuktymianek według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone warzywa zalać piwem i taką sama ilością wody, dodać przyprawy i gotować 30 minut, wsypać pierniczki starte na drobnych oczkach i gotować jeszcze 8 minut. Wyjąć warzywa. Seler, por i cebulę zmiksować z wywarem, a marchewkę i pietruszkę zużyć do innej potrawy. Wsypać wypłukane rodzynki, mieszając, doprawić sos solą, cukrem oraz octem i zagotować. Do sosu włożyć dzwonka karpia i gotować na małym ogniu, aż będą miękkie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: