ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,5 szklanekmleko 1 szklanekwoda 1 szklanekjajka 2 sztuksól 1 szczyptaolej według uznaniacebula 4 sztukmasło 2 łyżek stołowychżółtka 1 sztukser żółty 3 łyżek stołowychbułka tarta 2 łyżek stołowychgałka muszkarołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: przesiana make zmiksować z mlekiem, wodą, jajkami oraz szczypta soli i odstawić na 15 minut.Z ciasta na rozgrzanym oleju usmażyć cieniutkie naleśniki.Farsz: oczyszczona cebule posiekać i udusić na maśle, dodać tartą bułkę i starty ser, doprawić do smaku pieprzem oraz sola. Gdy masa ostygnie, dodać żółtko i wymieszać.Farsz rozkładać na naleśnikach, każdy składać, formując nieduże krokiety.Przed podaniem panierować w jajku oraz bułce tartej i podsmażyć na oleju. Podawać do zupy grzybowej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: