Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
papryka czerwona 2 sztuk
pomidory zielone 2 kilogramów
cebula 2 sztuk
sól 2 łyżek stołowych
woda 2 litrówkwasek
cytrynowy 2 łyżek deserowych
pieprz 3 ziarna
ziele angielske 2 ziarna
czosnek 1 ząbki
cukier 150 gramówWykonanie:Umyte
pomidory pokroić w plastry grubości 5 mm. Oczyszczoną
cebulę pokroić w piórka, posolić oraz przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 11 h. Oczyszczoną
paprykę pokroić w paski.Zalewa:
wodę zagotować z
cukrem oraz kwaskiem
cytrynowym.W słoikach układać warstwami
pomidory,
paprykę oraz
cebulę, przekładając je przyprawami. Do każdego słoika włożyć 3 ziarna
pieprzu, 2 ziarna
ziela angielskiego i jeden ząbek
czosnku, wlać tyle zalewy, aby pokryła warzywa. Szczelnie zamknięte słoje pasteryzować: półlitrowe - 25 minut, a większe - 30 minut. Wystudzone przechowywać w chłodnym miejscu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: