ßßß Cookit - przepis na Sałatka z papryki czerwonej i zielonych pomidorów

Sałatka z papryki czerwonej i zielonych pomidorów

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka czerwona 2 sztuk
pomidory zielone 2 kilogramów
cebula 2 sztuk
sól 2 łyżek stołowych
woda 2 litrów
kwasek cytrynowy 2 łyżek deserowych
pieprz 3 ziarna
ziele angielske 2 ziarna
czosnek 1 ząbki
cukier 150 gramów
Wykonanie:
Umyte pomidory pokroić w plastry grubości 5 mm. Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka, posolić oraz przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 11 h. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski.
Zalewa: wodę zagotować z cukrem oraz kwaskiem cytrynowym.
W słoikach układać warstwami pomidory, paprykę oraz cebulę, przekładając je przyprawami. Do każdego słoika włożyć 3 ziarna pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego i jeden ząbek czosnku, wlać tyle zalewy, aby pokryła warzywa. Szczelnie zamknięte słoje pasteryzować: półlitrowe - 25 minut, a większe - 30 minut. Wystudzone przechowywać w chłodnym miejscu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8121/Salatka-z-papryki-czerwonej-i-zielonych-pomidorow