Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki zielony 400 gramów
masło 2 łyżek stołowych
szalorka 1 sztuk
mąka 10 gramów
bulion drobiowy 350 mililitrów
śmietana 100 mililitrów
musztarda ziarnista 2 łyżek stołowych
filet z dorsza atlantyckiego 800 gramów
szynka parmeńska 6 plastry
olej 2 łyżek stołowych
szczypiorek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowac
makaron wg przepisu na opakowaniu.
Sos musztardowy: oczyszczoną
szalotkę pokroić w kostkę i udusić na
maśle. Dosypać
mąkę i uprażyć, podlać
bulionem (może być z kostki). Dodać
śmietanę i gotować 15 minut na małym ogniu. Wymieszać z
musztardą i doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Umyte, osuszone
filety rybne pokroić na 12 porcji i lekko oprószyć
solą oraz
pieprzem. Plasterki
szynki przekroić na pół. Każdą połówkę owinąć porcję
ryby i ewentualnie zawinąć jeszcze lniana nicią, żeby
szynka się nie zsunęła. Na koniec kawałki
ryby smażyć z każdej strony po 3 minuty. Usmażone filety ułożyć na talerzykach i posypać posiekanym
szczypiorkiem. Podawać z
makaronem i
sosem musztardowym.Uwagi:
Dorsza można zastąpić
pangą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: