Wykonanie
« Powrót  Isaura
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
margaryna 200 gramów
kakao 3 łyżek stołowych
cukier 0,75 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 4 sztuk
ser mielony 700 gramów
cukier 200 gramów
jajka 4 sztuk
masło 0,5 kostek
orzechy włoskie według uznania
płatki migdałowe według uznaniaWykonanie:Spód: 200g
margaryny włożyć do rondla, dodać 0,75 szklanki
cukru,
kakao,
cukier waniliowy oraz 5 łyżek
wody, mieszając, gotować 5 minut. Ostudzone połączyć z 4
żółtkami. Odlać pół szklanki, a resztę wymieszać z
mąką, proszkiem i pianą ubitą na sztywno.Masa serowa: pół kostki
masła utrzeć z 200g
cukru na puch, dodając stopniowo po
jajku(4 sztuki) i
ser.W wyścielonej papierem do pieczenia blaszce średniej wielkości, równą warstwą rozsmarować ciasto, a na nim masę
serową.. Piec w 200 stopniach ok. 60 minut. Wystudzone ciasto polać odłożoną masą
kakaowa i udekorować posiekanymi
orzechami oraz
płatkami migdałowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: