ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówproszek do pieczenia 3 łyżek deserowychmargaryna 200 gramówkakao 3 łyżek stołowychcukier 0,75 szklanekcukier waniliowy 1 sztukjajka 4 sztukser mielony 700 gramówcukier 200 gramówjajka 4 sztukmasło 0,5 kostekorzechy włoskie według uznaniapłatki migdałowe według uznaniaWykonanie:Spód: 200g margaryny włożyć do rondla, dodać 0,75 szklanki cukru, kakao, cukier waniliowy oraz 5 łyżek wody, mieszając, gotować 5 minut. Ostudzone połączyć z 4 żółtkami. Odlać pół szklanki, a resztę wymieszać z mąką, proszkiem i pianą ubitą na sztywno.Masa serowa: pół kostki masła utrzeć z 200g cukru na puch, dodając stopniowo po jajku(4 sztuki) i ser.W wyścielonej papierem do pieczenia blaszce średniej wielkości, równą warstwą rozsmarować ciasto, a na nim masę serową.. Piec w 200 stopniach ok. 60 minut. Wystudzone ciasto polać odłożoną masą kakaowa i udekorować posiekanymi orzechami oraz płatkami migdałowymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: