ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegokarp 1 sztukcebula pokrojona w krążki 1 sztukczosnek pokrojony w cwiartki 2 ząbkiprzyprawa jarzynowa według uznaniafilety z połowy karpia 0,5 sztukżółtka 1 sztukcebula 1 sztukbułka tarta według uznaniamarchewka 4 sztukseler 0,5 sztukpietruszka 2 sztukkoncentrat pomidorowy według uznaniaolej według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Wypatroszoną rybę, oskrobać, oczyścić i umyć. Do środka włożyć krążki cebuli i czosnek, wsypać też trochę jarzynki. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika na co najmniej 2 dni. W dniu przyrządzania wyjąć karpia z lodówki. Przepuścić przez maszynkę filety z połowy karpia, przyprawić do smaku solą, pieprzem i jarzynką, wymieszać z żółtkiem i startą cebulą. dodać tyle tartej bułki, aby farsz miał gęstość masy na kotlety mielone. Usunąć cebulę i czosnek z wnętrza ryby, włożyć do niego przygotowane nadzienie i zaszyć bawełnianą nicią. Upiec do miękkości w 190 stopniach.Sos grecki: oczyszczone marchewki, pietruszki i seler zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w plasterki, udusić na oleju i wymieszać z koncentratem. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą jarzynową. Sosem przykryć rybę.Można podawać na ciepło i na zimno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: