ßßß Cookit - przepis na Karaś zapiekany z ziemniakami i pieczarkami

Karaś zapiekany z ziemniakami i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
karaś 1 sztuk
ziemniaki według uznania
pomidorki koktajlowe według uznania
ser żółty 150 gramów
pieczarki 200 gramów
olej 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
śmietana 0,5 szklanek
musztarda 0,25 szklanek
majonez 0,25 szklanek
Wykonanie:
Kilka oczyszczonych ziemniaków obgotować w osolonej wodzie - n4 minuty. Odcedzone pokroić na cząstki. Umyte pomidory, oraz oczyszczone pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju.
Sprawioną, umytą, osuszona rybę oprószyć solą oraz pieprzem i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć ziemniakami. Na rybie ułożyć podsmażone pieczarki oraz pomidorki.
Śmietanę wymieszać z majonezem oraz musztardą. Sosem polać zapiekankę i posypać startym żółtym serem. Piec 40 minut w 160 stopniach. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Uwagi:
Karasia można zastąpić karpiem lub inną rybą słodkowodną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11630/Karas-zapiekany-z-ziemniakami-i-pieczarkami