Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokaraś 1 sztuk
ziemniaki według uznania
pomidorki koktajlowe według uznania
ser żółty 150 gramów
pieczarki 200 gramów
olej 1 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
śmietana 0,5 szklanek
musztarda 0,25 szklanek
majonez 0,25 szklanekWykonanie:Kilka oczyszczonych
ziemniaków obgotować w osolonej wodzie - n4 minuty. Odcedzone pokroić na cząstki. Umyte
pomidory, oraz oczyszczone
pieczarki pokroić i podsmażyć na
oleju.Sprawioną, umytą, osuszona
rybę oprószyć
solą oraz
pieprzem i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć
ziemniakami. Na rybie ułożyć podsmażone
pieczarki oraz
pomidorki.
Śmietanę wymieszać z
majonezem oraz
musztardą. Sosem polać zapiekankę i posypać startym
żółtym serem. Piec 40 minut w 160 stopniach. Przed podaniem posypać posiekanym
koperkiem.Uwagi:Karasia można zastąpić
karpiem lub inną
rybą słodkowodną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: