Wykonanie





Dzisiejszy przepis to propozycja urozmaicenia klasycznych
ziemniaków w obiedzie.Dziś ugotowane na parze, w
śmietanie z
koperkiem ( w wersji odchudzonej,
śmietanę możecie zastąpić
jogurtem naturalnym i też będzie pycha ).Takie
ziemniaki może nie wyglądają, ale są moim zdaniem dużo lepszą wersją obiadu na upalne dni, ale też mogą być świetnym pomysłem jako dodatek na grilla.Składniki:
ziemniakiśmietanamajonez ( opcjonalnie, łyżka
majonezu na 3 łyżki
śmietany )
sól,
pieprzświeży
koperekPrzygotowanie:
Ziemniaki ( najlepiej jak najmniejsze, lub przekrojone na połówki/ćwiartki ) gotujemy na parze, przez 30 minut.
Śmietanę mieszamy z
majonezem, posiekanym
koperkiem i
przyprawami, podgrzewamy w parowarze ( w pojemniku na
ryż ) przez 5 minut.Miękkie
ziemniaki, mieszamy z ciepłym sosem
śmietanowym i podajemy :).Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom