ßßß




Dzisiejszy przepis to propozycja urozmaicenia klasycznych ziemniaków w obiedzie.Dziś ugotowane na parze, w śmietanie z koperkiem ( w wersji odchudzonej, śmietanę możecie zastąpić jogurtem naturalnym i też będzie pycha ).Takie ziemniaki może nie wyglądają, ale są moim zdaniem dużo lepszą wersją obiadu na upalne dni, ale też mogą być świetnym pomysłem jako dodatek na grilla.Składniki:ziemniakiśmietanamajonez ( opcjonalnie, łyżka majonezu na 3 łyżki śmietany )sól, pieprzświeży koperekPrzygotowanie:Ziemniaki ( najlepiej jak najmniejsze, lub przekrojone na połówki/ćwiartki ) gotujemy na parze, przez 30 minut.Śmietanę mieszamy z majonezem, posiekanym koperkiem i przyprawami, podgrzewamy w parowarze ( w pojemniku na ryż ) przez 5 minut.Miękkie ziemniaki, mieszamy z ciepłym sosem śmietanowym i podajemy :).Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom