ßßß Cookit - przepis na Zapiekanka z naleśnikowym ciastem

Zapiekanka z naleśnikowym ciastem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mieszanka warzywna mrożona 400 gramów
kapusta biała 0,5 sztuk
naleśniki grube 2 sztuk
pieczarki 200 gramów
pomidor 1 sztuk
ser żółty 4 łyżek stołowych
olej według uznania
zioła świeże według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Poszatkowaną kapustę razem z pieczarkami obsmażyć na patelni na 3 łyżkach oleju. Podlać wodą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mrożonkę warzywną wrzucić na rozgrzany olej i odparować.
Na dnie naczynia żaroodpornego, wysmarowanego olejem, ułożyć naleśnik, a na nim porcję warzyw i przykryć drugim naleśnikiem. Na nim ułożyć porcję kapusty z pieczarkami i posypać startym serem. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem udekorować danie plasterkami pomidora i świeżymi ziołami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11659/Zapiekanka-z-nalesnikowym-ciastem