Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mieszanka warzywna mrożona 400 gramów
kapusta biała 0,5 sztuknaleśniki grube 2 sztuk
pieczarki 200 gramów
pomidor 1 sztuk
ser żółty 4 łyżek stołowych
olej według uznania
zioła świeże według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki. Poszatkowaną
kapustę razem z
pieczarkami obsmażyć na patelni na 3 łyżkach
oleju. Podlać
wodą i doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.
Mrożonkę warzywną wrzucić na rozgrzany
olej i odparować.Na dnie naczynia żaroodpornego, wysmarowanego
olejem, ułożyć naleśnik, a na nim porcję warzyw i przykryć drugim naleśnikiem. Na nim ułożyć porcję
kapusty z
pieczarkami i posypać
startym serem. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem udekorować danie plasterkami
pomidora i świeżymi
ziołami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: