Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 200 gramów
pomidory 4 sztukciabatta 1 sztuk
ser żółty 100 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
śmietana 200 mililitrów
mleko 100 mililitrów
olej 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
pieczarki pokroić w plasterki,
pomidory w plastry, a ciabattę w niezbyt grube kromki. Ułożyć w wysmarowanej
olejem formie do zapiekania tak, jak to jest widoczne na zdjęciu. Do
śmietany dodać
starty ser,
mleko,
jajka, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Wymieszać z połową porcji posiekanej
natki i polać zapiekankę. Posypać ją uprażonymi na suchej patelni
orzechami i zapiekać ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na koniec posypać resztą posiekanej
natki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: