Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cebula czerwona 2 sztuk
cebula biała 4 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
pomidorki koktajlowe 100 gramów
natka pietruszki, gałązki 3 sztuk
jajka 3 sztuk
mleko 50 mililitrówciasto na pizzę ( opakowanie)1 sztuk
ser żólty, plastry 200 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Farsz
cebulowy: oczyszczoną
cebulę czerwoną pokroić wzdłuż na połówki, a białe
cebule pokroić w dość grube plastry(ok. 1 cm).
Cebule dusić na patelni na
oleju, na średnim ogniu 10 minut, doprawić
solą i
pieprzem. Umyte
pomidory przekroić na połówki. Opłukaną
natkę pietruszki grubo posiekać.
jajka wymieszać z
mlekiem, dodać
natkę i doprawić do smaku.Ciasto na pizzę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Rozwałkować na cienki placek i przełożyć do okrągłej, natłuszczonej formy i po nakłuwać gęsto widelcem. Na cieście rozłożyć
cebulę i
pomidory, polać rozmąconymi z
mlekiem jajkami, oprószyć
solą i
pieprzem, przykryć plastrami
żółtego sera. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach. Udekorować
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Bardzo dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: