ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 600 gramówseler 60 gramówcebula 80 gramówbulion drobiowy 1 litrówwoda 1 szklaneknatka pietruszki suszona 1 łyżek deserowychmąka 2 łyżek stołowychmleko 1,5 szklanekser żółty 100 gramówszynka 150 gramówpieprz według uznaniasól 0,5 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz drobno pokrojony seler i posiekaną cebulę zalać bulionem oraz wodą. Wrzucić natkę, doprawić solą oraz pieprzem i gotować, aż warzywa będą miękkie. Wymieszać mleko z mąką i wlać do zupy. Gotować dalej, aż zupa zgęstnieje. Dodać starty ser, pokrojona szynkę i jeszcze gotować, dopóki ser się nie rozpuści.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaPotrawy z seremZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: