Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mozzarella 150 gramów
pomidor 1 sztuk
szynka 2 plastry
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
śmietana 200 gramów
bulion drobiowy 200 mililitrów
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyty, osuszony
pomidor oraz
ser pokroić w plastry, a plastry
szynki pokroić na pół. każdą pierś naciąć wzdłuż do
polowy głębokości, natrzeć
sola oraz
pieprzem wewnątrz i z wierzchu. Do środka włożyć kawałki
szynki oraz plastry
pomidora i
sera. Z obu stron obsmażyć na
oliwie, przykryć i smażyć jeszcze 8 minut. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Do tłuszczu ze smażenia wlać
śmietanę oraz
bulion, wymieszać i zagotować. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem, a przed podaniem
mięso polać sosem.Uwagi:
Mozzarellę można zastąpić
żółtym serem ostrym lub
niebieskim serem pleśniowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: