ßßß
Cordon Bleu to w skrócie – kotlety z kurczaka “na bogato”Szybko, pysznie i wykwintnieUwaga:)W wersji tradycyjnej kotlety są panierowane w bułce tartej, ale zaręczam, że wersja “bez panierki” jest równie smaczna, a o ile lżejszaSkładniki:2 filety z piersi kurczaka2 plastry gotowanej szynki2 plastry ostrego żółtego sera2 plasterki pomidora2 gałązki natki pietruszkioliwa z oliweksól, pieprz i słodka paprykadodatkowo:wykałaczkiWykonanie:Filety z kurczaka włożyć do torebki foliowej i rozbić tłuczkiem na duże sznycle. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na każdym położyć plaster szynki, plaster sera, plasterek pomidora oraz kilka listków natki pietruszki. Złożyć na pół i spiąć wykałaczkę. Oprószyć po wierzchu słodką papryką, aby mięso po usmażeniu miało ładniejszy, rumiany kolor.Smażyć na średnim ogniu, kilkukrotnie przewracając.SmacznegoBrak powiązanych wpisów.