ßßß Cookit - przepis na Gąsówki po chińsku

Gąsówki po chińsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
gąsówka naga 450 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
śmietana 2 szklanek
bulion według uznania
woda 1 szklanek
sól według uznania
kminek według uznania
pieprz według uznania
masło 40 gramów
mąka 4 łyżek stołowych
Wykonanie:
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojone grzyby oarz kminek i dusić 30 minut, podlewając co jakiś czas bulionem. Z maki i masła sporządzić zasmażkę, zalać śmietaną i połączyć z grzybami. Dodać sól, pieprz, gotować jeszcze 5 minut. Podawać z ryżem.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2082/Gasowki-po-chinsku