Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki 250 gramóworzeszki
pini 100 gramówkromki
chleba tostowego 4 sztuk
fasolka szparagowa zielona 250 gramów
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 pęczek
bazylia świeża 0,5 szklanek
oliwa 0,5 szklanek
parmezan 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Sos: oczyszczony
czosnek grubo posiekać, a
chleb pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miseczki, dodać orzeszki, posiekaną garść
bazylii i
natkę,
sok z cytryny,
oliwę,
sól i wszystko zmiksować. Wymieszać z startym
parmezanem i odstawić.Oczyszczoną
fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i krótko obgotować w osolonej wodzie.
Makaron ugotować, odcedzić, osączyć. Sos rozprowadzić z 3 łyżkami
wywaru z
fasoli i wymieszać z
fasolką oraz
makaronem. Przybrać listkami świeżych
ziół oraz posiekanym
czosnkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemPotrawy z
seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: