ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron wstążki 250 gramóworzeszki pini 100 gramówkromki chleba tostowego 4 sztukfasolka szparagowa zielona 250 gramówczosnek 3 ząbkisok z cytryny 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 pęczekbazylia świeża 0,5 szklanekoliwa 0,5 szklanekparmezan 1 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Sos: oczyszczony czosnek grubo posiekać, a chleb pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miseczki, dodać orzeszki, posiekaną garść bazylii i natkę, sok z cytryny, oliwę, sól i wszystko zmiksować. Wymieszać z startym parmezanem i odstawić.Oczyszczoną fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i krótko obgotować w osolonej wodzie. Makaron ugotować, odcedzić, osączyć. Sos rozprowadzić z 3 łyżkami wywaru z fasoli i wymieszać z fasolką oraz makaronem. Przybrać listkami świeżych ziół oraz posiekanym czosnkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemPotrawy z seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: