ßßß
Składniki na 4 osoby :400 g makaronu linguine50 gr orzeszków piniowych100 gr rukoli2 gałązki bazylii2 ząbki czosnku1 łyżeczka soli30 gr sera parmezanu30 gr sera pecorino100 ml oliwyPrzygotowanie:W lekko osolonej wodzie gotujemy makaron al dente, według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie szykujemy pesto. Orzeszki piniowe przypieczamy na patelni na złoty kolor, odkładamy i studzimy. Do blendera lub malaksera wkładamy rukolę, gałązki bazylii, obrany czosnek, orzeszki piniowe i sól.
Miksujemy przez 30 sekund, a następnie zgarniamy do środka pesto ze ścianek. Dodajemy starty sery i miksujemy kolejne 10 sekund. W dalszym ciągu miksując, dodajemy stopniowo oliwę, aż uzyskamy pastę.
Odcedzamy makaron i dokładnie mieszamy z pesto. Dzielimy na talerze, dekorujemy listkami rukoli. Podajemy na ciepło.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionDelicious arugula pestoIngredients:400 g linguine pasta50 gr of pine nuts100 gr arugula2 sprigs of basil2 cloves of garlic1 teaspoon salt30 gr parmesan cheese30 gr pecorino cheese100 ml olive oilPrzygotowanie:Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot of salted, boiling water until al dente. Add the pine nuts to a food processor and pulse until finely ground. Next, add the arugulabasil, garlic, olive oil and cheese. Process until smooth. It should form a smooth, green paste. Drain pasta and mix with the pesto. Share the plates. Serve warm.