ßßß
Składniki na 2 osoby :200 g spaghetti30gr orzeszków piniowych60 listków bazyli3 ząbki czosnkuszczypta grubej soli35 gr sera parmezanu35 gr sera pecorino100 ml oliwyPrzygotowanie: W lekko osolonej wodzie gotujemy makaron al dente, według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie szykujemy pesto. Do blendera lub malaksera wkładamy listki bazylii, obrany czosnek, orzeszki piniowe i sól. Miksujemy przez 30 sekund, a następnie zgarniamy do środka pesto ze ścianek. Dodajemy starty sery i miksujemy kolejne 10 sekund. W dalszym ciągu miksując, dodajemy stopniowo oliwę, aż uzyskamy pastę. Odcedzamy makaron i dokładnie mieszamy z pesto. Dzielimy na talerze, dekorujemy listkami bazyli. Podajemy na ciepło.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionPestoIngredients for 2 people:200 g spaghetti30g pine nuts60 basil leaves4 cloves of garlicpinch of coarse salt35 gr Parmesan cheese35 gr Pecorino cheese100 ml oliveDirections:Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot of salted, boiling water until al dente. Add the pine nuts to a food processor and pulse until finely ground. Next, add the basil, garlic, olive oil and cheese. Process until smooth. It should form a smooth, green paste. Drain pasta and mix with the pesto. Share the plates. Serve warm.