ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoflaczki baranie 500 gramówcebula 3 sztukwarzywa mieszane 800 gramówkoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkitłuszcz od szynki 100 gramówser 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniaziele angielskie według uznaniaimbir według uznanialistek laurowy według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Warzywa umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą,gotować.Flaki oczyścić bardzo dokładnie umyć i obgotować we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzić włożyć do wrzącego wywaru z warzywami, osolić i ugotować do miękkości. Wyjąć z wywaru flaki i warzywa, a gdy wystygną, pokroić równo w makaroniki. Tłuszcz od szynki posiekać , stopić i lekko podsmażyć z dodatkiem posiekanej cebulki. Gdy cebula zacznie się lekko rumienić, wsypać mąkę na patelnię i podsmażyć na jasnozłoty kolor ciągle mieszać gdyż może się przypalić, wymieszać z flakami i warzywami. Dodać przecier pomidorowy i kilka łyżek wywaru , przyprawy korzenne oraz utarty na tarce czosnek. Posolić i dusić pod przykryciem ok.10 minut. Włożyć na półmisek, posypać serem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: